Laka Žena Trena

Mrzovoljna danas da bi se latila opisivanja.Uglavnom iznimno važne teme, od krucijalnog značaja za sudbinu planeta. Celog svemira, zapravo. Lake priče, lakim perom pisane, lako zamršene, lako svarljive. Mental fitness for free.

26.04.2008.

Suho zlato ostavite na pragu, hvala

Samo što nije vaskrs'o. Pitanje je trenutka. Kada, ipak, to bude tradicionalno učino, razmileće se tanjušnja radost po grudima, nalik minijaturnim mravima i taj osećaj će trajati neko vreme.
A onda, kad mine, biće sve kao što je i bilo.
Valjda.

Ja živim produženu adoslecenciju na istovetno pomeren način, čini mi se da sam zaglavljena u nekom jezivom snu u kom se isti dan iznova i iznova emituje. Pošto sam dobrano luda, ima dana kada me to zabavlja. Kao recimo danas. Naravno, ima dana i kada sam šiljata i naoštrena kao bataljon spremnih olovaka iz pernice moga sina. Srećom, takvi dani nisu toliko česti.
Sve je spremno, hoću da kažem. Baš sve.
Kad počne taj super život, odraziću se sa ove grane na kojoj sitnim život, skočiću velelpno, zaroniću u šarene dubine i čudiću se kako se čekanje ipak isplatilo, a hiljadu puta sam pomislila da traćim vreme.
Vrlo važno: pod vrelom presom ravnaju se klobuci, lako, nestaju nestaju, ali ne zato što su naučili to da rade ili zato što su pristali, već zato što je vrela presa neumoljiva. Isto je i s mirenjem.
Bog, Vaseljena ili Pegla. Sinonimi.
Prihvatite novi filozofski pravac i sledite me.

10.04.2008.

Odsjaj

- Pokušavam da uradim nešto zaista jako važno.
Od toga mi zavisi gotovo čitav život ili mi to sad samo tako izgleda.
Tesno sarađujem sa samom sobom i uviđam koliko sam ja prgav i mušičav saradnik.

- Napokon sam se pomirila sa činjenicom da imam 30 godina, da sam lepa i siromašna.

- Ovih dana mi se dešava da se toliko izgubim u svojim mislima i mentalno odlutam nekuda daleko od mesta na kom sam zapravo. To rezultira time da se osvestim u sekund i onda mi je potrebno par sekundi da shvatim gde sam, a potom i da se setim kuda sam se uputila. Uglavnom promašim put, makar se zaputila i rođenoj kući, tako da se prilično iznerviram.
Nikada ranije moji off trenuci nisu bili tako snažni.

- Osećaj usamljenosti se preoblikovao u neki prijatan osećaj kome ne znam ime. Zajedno sa prolećem to čini vrlo harmoničnu celinu.

- Igram se da verujem.
Verujem da se igram.

<< 04/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Putokazi

BROJAČ POSJETA
13607

Powered by Blogger.ba