Laka Žena Trena

Mrzovoljna danas da bi se latila opisivanja.Uglavnom iznimno važne teme, od krucijalnog značaja za sudbinu planeta. Celog svemira, zapravo. Lake priče, lakim perom pisane, lako zamršene, lako svarljive. Mental fitness for free.

15.02.2008.

Ha Ah

Ja jedino kada obolim ovako, počnem sa sobom da opštim. Istina, krenem od nadrkanih i nadurenih strelica, i prođem razne faze... dok mi ma šta bude jasno... I kao svaka prava Trena, tu i tamo se načisto zarozam... mene moje malodušje retko napušta. Nas dva živimo u ugodnoj zajednici i često nam ni leba nije potrebno. Tako to fino ide.

Eh. A mogla sam se fino udati. Pedeset puta barem do sad. Ponekad, u mraku neke kafane, zastanem za tren, pogledam te ljude s kojima tako ljudski pijem i koje iskreno volim, i prisetim se... Gotovo sa svima prvo bejah u ljubavi. A ne šeme, baš priče su to bile. Lepe, magličaste, sve se nešto poklopi i nekako se i mi pokopimo i taman pomisliš - aaaah, volim, a ono - neko upali svetlo. Moram kući, ono,  odma' sad. Morrrrram.

Mogla sam imati i neku karijeru. A šta znam koju. Neku, tamo. S štiklama i fasciklom. I sa svijenom punđom od kose boje meda. Toliko vizitki je naštampano samo, kad pomislim...

Mogao je možda i taj brak da traje. Pa makar kurca poštenog ne videla u životu više. Mogla sam roditi opet. I opet.

Mogla sam ne roditi nikad.

Mogla sam ne doći nazad u svoju zemlju, baš nikad.

Mogla sam ostati u Aachenu. Pričati nemački i hodati bosa u martu. Kao i druge švabice.

Od svega što sam mogla, opstalo je jedino ono što nikako nije zavisilo od mene. Moji mladunci rastu. Taman i ne bila prisutna. Il bio samo moj omot prisutan. Moja zemlja smrtno hropće. Moja porodica se giba u ustaljenom ritmu. Moj grad diše kao zaseban organizam. Moji tekstovi odlaze ne znam kuda. Moj račun u banci mršavi i deblja se. Moje srce kuca i dalje.
Moje srce - pravo malo čudo... ha.
Živeli.

<< 02/2008 >>
nedponutosricetpetsub
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
242526272829

Putokazi

BROJAČ POSJETA
13607

Powered by Blogger.ba